Business Internaţional

Costurile programelor de stimulare a economiei: Doar în ultima săptămână, Marea Britanie a cheltuit 10 miliarde de lire

Costurile programelor de stimulare a economiei: Doar în...

Autor: Eduard Ivanovici

31.05.2020, 15:00 122

Costul programelor guvernamentale lansate în Marea Britanie pentru a stimula economia afectată de coronavirus a crescut cu 10 miliarde de lire într-o singură săptămână, conform Bloomberg.

O serie de date publicate miercuri arată că guvernul a cheltuit până pe 24 mai aproape 50 de miliarde de lire prin intermediul programului de locuri de muncă şi credite, cu 10 miliarde mai mult faţă de suma înregistrată cu numai o săptămână în urmă.

Ca parte a planului, guvernul acoperă acum salariile a 10,7 milioane de persoane, aproape o treime din forţa totală de muncă a Marii Britanii, de 32 de milioane de oameni. În consecinţă, guvernul va plăti 80% din salariile persoanelor afectate de criză până la sfârşitul lunii iulie, potrivit The Guardian.

Datele subliniază imensitatea provocării cu care se confruntă ministrul de finanţe Rishi Sunak pe măsură ce încearcă să găsească modalităţi de retragere treptată a pachetul de sprijin fără să cauzeze o rată a şomajului nemaiîntâlnită din anii 1930 încoace. Un raport publicat luna aceasta de Trezoreria Regatului Unit scoate în evidenţă grijile cu privire la perioada de recuperare a economiei, în condiţiile în care deficitul bugetar anual poate să atingă 100 de miliarde de lire, sau 4% din produsul intern brut, până în 2025.

Se estimează că împrumuturile ţării vor ajunge la 270 de miliarde de lire anul acesta, cu 60 de miliarde mai mult faţă de perioadă de dinainte de criză.

 
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO