Business Internaţional

COVID-ul îngenunchează iar economiile europene: Italia şi Spania impun noi restricţii din cauza noului val de îmbolnăviri cu coronavirus

COVID-ul îngenunchează iar economiile europene: Italia...

Autor: Laura Albu

26.10.2020, 08:10 1652

Italia şi Spania impun noi restricţii după creşterea numărului de cazuri de Covid-19. În Italia, restaurantele se vor închide la ora 18.00, iar în Spania circulaţia persoanelor pe timpul nopţii va fi interzisă.

Premierul italian Giuseppe Conte a anunţat noi restricţii. Restaurantele rămân deschise doar până la 18.00, oră după care italienii nu mai au voie să mănânce sau să bea pe stradă. Premierul a îndemnat administraţia publică, dar şi firmele private să apeleze cât mai mult posibil la lucrul de acasă. Sălile se sport, piscinele şi spa-urile vor fi închise.

„Barurile, magazinele de îngheţată, patiseriile şi restaurantele se vor închide la ora 18.00 în toate zilele. După ora 6 după-amiază ele pot continua să livreze mâncare la domiciliu. Maximum 4 oameni pot sta la masă la restaurant, în cazul în care nu sunt membrie ai familiei. E interzis să consumi mâncare şi băutură pe stradă după ora 18.00”, a declarat Giuseppe Conte.

„A trebuit să închidem 3 luni, am început să lucrăm iar în lunile de vară şi acum o luăm de la capăt. Nu putem îndura mai multe sacrificii, criza medicală e ceva care ne afectează pe noi toţi. Dar măsurile trebuie să fie drepte, clare şi precise. Nu aşa, vorbe aruncate fără a fi gândite. În fiecare zi apare un nou ordin”, a spus Eranda Feca, proprietarul unui restaurant.

Premierul Spaniei a anunţat că se restrânge circulaţia persoanelor pe timpul nopţii şi lasă libertatea liderilor regionali să reducă grupurile la maximum 6 persoane sau să impună carantina pe localităţi sau pe provincii.

„Se va putea circula în acest interval de timp doar pentru motive incluse în normele sanitare: cumpărarea medicamentelor, deplasarea la locul de muncă, întoarcerea acasă sau îngrijirea bătrânilor şi copiilor. Această restricţionare a circulaţiei de la 11 noaptea la 6 dimineaţa va fi aplicată în toată ţara, cu excepţia Insulelor Canare, care prezintă o situaţie epidemiologică foarte bună”, a spus Pedro Sánchez, premierul Spaniei.

„Trebuia să se întâmple mai devreme sau mai târziu. Am văzut cazurile cum se înmulţeau aşa că mi-am spus: Sigur ceva de genul se va întâmpla iar. Cum mă afectează? Sigur că e trist să nu te poţi vedea cu prietenii seara în oraş, dar înţeleg situaţia”, a declarat Daniela Univaso, studentă.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO