Business Internaţional

Cozi „infinite” la graniţa dintre Kazahstan şi Rusia, pe fondul campaniei de recrutare militară anunţată de Moscova

Cozi „infinite” la graniţa dintre Kazahstan şi...

Autor: Mediafax

23.09.2022, 16:59 501

Kazahstanul înregistrează o creştere a numărului de sosiri din Rusia, au declarat vineri autorităţile de aici, după campania de recrutare anunţată de Moscova.

Patru din cele 30 de puncte de control rutier de la graniţa dintre Kazahstan şi Rusia - a doua cea mai lungă din lume - au fost deosebit de aglomerate, a precizat serviciul de pază a frontierei din Kazahstan, fără a furniza cifre privind sosirile, scrie Reuters.

Un martor care vrea să rămână anonim a declarat că a stat la coadă la un punct de control de frontieră încă de joi dimineaţă şi a văzut un trafic neobişnuit de intens din partea rusă şi verificări îndelungate şi amănunţite ale maşinilor ruseşti de către poliţiştii de frontieră ruşi.

Mulţi dintre cei care încercau să treacă graniţa erau bărbaţi care păreau să aibă vârsta de recrutare, sub 35 de ani, a spus martorul.

Şoferii de camioane kazahi care traversează frontiera au publicat online videoclipuri în care se văd cozi lungi alcătuite în principal din autoturisme.

Preşedintele Vladimir Putin a ordonat miercuri prima mobilizare a Rusiei de la cel de-al Doilea Război Mondial şi a susţinut un plan de anexare a unor porţiuni din Ucraina, ceea ce a provocat un exod al bărbaţilor de vârstă de recrutare din această ţară.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO