Business Internaţional

Credit Suisse si UBS sunt "scutite" de la plata impozitelor

26.10.2009, 23:13 23

Banca elvetiana Credit Suisse nu va plati impozite in acest andesi este pe punctul de a realiza un profit anual de ordinulmiliardelor de franci, scrie presa elvetiana.

Aceasta situatie paradoxala se explica prin faptul ca legislatiafiscala permite deducerea pierderilor comerciale, a declaratpurtatorul de cuvant al bancii, Marc Dosch.

Dupa pierderea record de 8,2 mld. franci elvetieni (5,4 mld.euro) inregistrata in 2008, Credit Suisse nu va plati impozite in2009, in ciuda profitului cumulat de 5,9 mld. franci (3,9 mld.euro) anuntat pentru primele noua luni ale acestui an.

Si rivala UBS, care a suferit pierderi de 4,4 mld. franci in2007 si 19,7 miliarde in 2008, se afla in aceeasi situatie. Bancanu este in prezent in masura sa determine cu exactitate cand vaplati din nou impozite, a declarat purtatoarea sa de cuvant,Eveline Muller. Credit Suisse a raportat saptamana trecutarezultate pe trimestrul trei pe masura rivalelor sale mai solidedin Statele Unite, castigurile generate de operatiunile sale deinvestment banking ajutand grupul elvetian sa inregistreze unprofit net peste asteptari, desi analistii au avertizat ca esteposibil sa nu mai fie inregistrate astfel de profiturisubstantiale, scrie The Wall Street Journal.

Banca elvetiana a raportat un profit net in valoare de 2,4miliarde de franci elvetieni (1,6 miliarde de euro) pe trimestrultrei, comparativ cu o pierdere de 1,3 miliarde de franci inperioada similara a anului trecut. Analistii se asteptasera la unprofit net de 1,72 miliarde de franci.

"In cazul in care conditiile de pe piata raman pozitive, neasteptam sa ne mentinem la acest nivel. Chiar daca ne confruntam cuo inrautatire a conditiilor, credem ca Credit Suisse este inpozitie sa inregistreze rezultate bune", a declarat CEO-ul bancii,Brady Dougan.

Rezultatele trimestriale vor fi considerate probabil o dovada cabanca elvetiana a facut mai bine fata crizei financiare decat multedintre rivalele sale. Credit Suisse a anuntat, de asemenea, cadoreste sa semnaleze investitorilor ca pune fonduri deoparte pentruun dividend "rezonabil" pe 2009.".

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO