Business Internaţional

Creşte bilanţul distrugerilor din Turcia: 5.775 de clădiri au fost confirmate ca fiind prăbuşite. Un nou cutremur de 5,7 a zugduit marţi estul ţării

Creşte bilanţul distrugerilor din Turcia: 5.775 de...

Autor: Andreea Tobias

07.02.2023, 10:35 63

24.400 de persoane sunt implicate în operaţiunile de căutare şi salvare din Turcia. 5.775 de clădiri confirmate ca fiind prăbuşite. Un cutremur cu magnitudinea de 5,7 grade s-a produs marţi în estul Turciei.

Numărul de personal ar urma să crească odată cu sosirea altor persoane, deşi iarna împiedică desfăşurarea lor, a declarat marţi Orhan Tatar, oficial al agenţiei de gestionare a dezastrelor.

Associated Press relatează că Tatar a primit 11.342 de rapoarte privind clădiri prăbuşite, dar doar 5.775 dintre aceste rapoarte au fost confirmate.

Aproximativ 55 de elicoptere au efectuat 154 de ieşiri pentru a transporta ajutoare de urgenţă, iar aproximativ 85 de camioane distribuiau alimente, a spus el.

"Condiţiile meteorologice nefavorabile continuă în regiune. Prin urmare, din când în când poate fi dificil să se transporte aceste echipe de căutare şi salvare în regiune", a adăugat el.

Temperaturile din timpul nopţii în oraşul Gaziantep, afectat de cutremur, au coborât până la -5 C (23 F).

Un cutremur cu magnitudinea de 5,7 grade s-a produs marţi în estul Turciei, conform Centrului Seismologic European Mediteranean (EMSC). Reuters relatează că seismul a avut loc la o adâncime de 46 km.

Seismologii se aşteaptă să existe o serie de replici după cele două cutremure majore de luni. Deşi mai puţin puternice decât evenimentul iniţial, acestea reprezintă un risc pentru salvatori şi ar putea provoca noi prăbuşiri în rândul clădirilor deja şubrezite de cutremurele de luni.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO