Business Internaţional

Creşterea salariilor din SUA a atins cel mai ridicat nivel din ultimii nouă ani

Creşterea salariilor din SUA a atins cel mai ridicat...

Autor: Bogdan Cojocaru

05.11.2018, 00:00 415

Salariile din SUA au înregistrat cel mai rapid ritm de creştere din ultimii nouă ani, potrivit ultimelor cifre oficiale. Departamentul forţei de muncă al SUA a anunţat că salariile au urcat cu o rată anuală de 3,1% în luna octombrie, accelerând de la o rată de 2,8% în luna anterioară, scrie BBC.

De asemenea, economia a adăugat 250.000 de locuri de muncă luna trecută, ceea ce a depăşit aşteptările analiştilor. Rata şomajului a rămas la 3,7%. Cifrele arată că majoritatea sectoarelor economiei au avut mai multe locuri de muncă decât în luna anterioară. Sectorul sănătăţii a adăugat 36.000 de locuri de muncă, industria 32.000 şi construcţiile 30.000.

Raportul ar putea consolida încrederea în economia americană, cea mai mare din lume, în pofida preocupărilor legate de faptul că pot să apară slăbiciuni în sectoare cum ar fi locuinţele şi comerţul. Câştigurile salariale semnalează, de asemenea, că avantajele unei pieţei a muncii puternice sunt transferate, în cele din urmă, la muncitorul mediu, au afirmat economiştii.

Venitul mediu pe oră pentru toţi lucrătorii din sectorul privat a atins 27,30 dolari în octombrie, în creştere cu 83 de cenţi faţă de anul anterior. Aceasta este cea mai puternică creştere anuală din aprilie 2009. 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO