Business Internaţional

Creşterea salariilor, o problemă pentru unele ţări din zona euro

Creşterea salariilor, o problemă pentru unele ţări...

Autor: Catalina Apostoiu

08.12.2017, 00:00 440

Pe când zona euro se confruntă cu o creştere modestă a salariilor, care-i stă în calea eforturilor de reatingere a stabilităţii preţurilor, unele ţări din regiune se confruntă cu problema opusă, scrie Bloomberg. Creşterea salariilor din Estonia, Letonia şi Lituania se apropie de cel mai ridicat nivel din ultimii 10 ani, devansând avansul înregistrat din punct de vedere al eficienţei.

“Sectorul exporturilor în special este foarte sensibil la o creştere mai accelerată a costurilor legate de forţa de muncă în raport cu creşterea productivităţii pentru că pe o piaţă globală există riscul pierderii de contracte”, arată Tadas Povilauskas, economist la SEB Bank din Vilnius. “Trebuie să existe o flexibilitate sporită, o mai mare deschidere către atragerea de oameni din ţări terţe, o creştere mai puternică a competenţelor, în caz contrar apărând riscuri serioase la adresa creşterii economice”. 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO