Business Internaţional

Criminalul din Norvegia despre Vlad Ţepeş: "Moştenirea sa merită să fie studiată în şcolile de PR, ştiinţe politice, militare, psihologie socială etc. din epoca modernă"

Criminalul din Norvegia despre Vlad Ţepeş: "Moştenirea sa merită să fie studiată în şcolile de PR, ştiinţe politice, militare, psihologie socială etc. din epoca modernă"

Autor: Mihai SCHIAU

25.07.2011, 10:42 1536

În manifestul de 1.500 de pagini postat pe internet, atacatorulnorvegian Anders Behring Breivik explică de ce femeile atractivetrebuie ucise, mărturiseşte că Vlad Ţepeş a fost un erou şi spunecă masacrul din Norvegia este doar începutul unui război de durată,scrie Daily Mail, citată de Gândul.

"Cruciatul român Vlad Ţepeş a fost un geniu al războiuluipsihologic. Ca orice alt conducător, avea doi duşmani: dezordineainternă sau trădarea de ţară şi agresorii islamici din exterior,care îi ameninţau ţara. A fost un maestru al PUNERII ÎN SCENĂ acruzimii, pentru a obţine un efect maxim", scrie Breivik (scriereacu majuscule îi aparţine).

"Moştenirea sa merită să fie studiată în şcolile de PR, ştiinţepolitice, militare, psihologie socială etc. din epoca modernă",continuă textul.

Documentul, lansat cu doar câteva ore înainte de bombardamenteledin Oslo, punctează că Breivik este unul dintre cei 12 membri aiunei societăţi "de extremă dreapta, anti-marxistă, anti-feministă,anti-islamică" şi care luptă împotriva multiculturalismului.Norvegianul menţionează că restul de 11 membri ar putea şi ei săplănuiască atacuri similare. Citiţi mai multe pe www.gandul.info.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO