Bănci și Asigurări

Ripple angajează un specialist Bloomberg care le va explica tehnologia investitorilor

Ripple angajează un specialist Bloomberg care le va...

Autor: Alex Ciutacu

12.03.2018, 00:03 446

Ripple, start-up-ul specializat în plăţi care deţine monede digitale XRP în valoare de miliarde de dolari, a angajat un specialist Bloomberg pe poziţia de strateg-şef de piaţă pentru a le explica tehnologia investitorilor, potrivit CNBC. Cory Johnson, fost angajat al Bloomberg TV, a confirmat pentru CNBC că a părăsit poziţia deţinută în cadrul agenţiei de ştiri şi că va începe de marţi să lucreze în cadrul Ripple. Fost manager al unui fond de investiţii, Johnson a lucrat timp de opt ani pentru Bloomberg în cadrul Bloomberg TV şi Bloomberg Radio.

Acesta se alătură Ripple într-o perioadă inundată de volatilitate pentru compania înfiinţată în urmă cu şase ani. Ripple deţine majoritatea criptomonedelor XRP, a treia cea mai importantă monedă digitală din punct de vedere al capitalizării de piaţă.  În timp ce compania deţine monede digitale în valoare de 49 de miliarde de dolari, preţul XRP a fluctuat masiv în acest an, ajungând de la un preţ record de 3,84 de dolari în ianuarie, la 0,79 de dolari vineri.

Provocarea Ripple constă în a construi un sistem de plăţi mai rapid şi mai ieftin decât oricare altul valid în restul lumii. În acelaşi timp compania trebuie să-şi promoveze criptomoneda XRP, care este încă la început de drum. Criticii susţin că valoarea companiei se bazează pe active digitale, care nu şi-au demonstrat încă scopul şi că a atras mulţi investitori doar datorită „febrei“ criptomonedelor care s-a răspândit în toată lumea.

CEO-ul Ripple, Brad Garlinghouse a discutat frecvent despre FUD (n.red: Fear, Uncertainty and doubt – Frică, Nesiguranţă şi Îndoială), care înconjoară compania şi criptomoneda. Job-ul lui Johnson va fi să îndepărteze confuzia. „Voi încerca să explic, să ascult şi să stabilesc strategii pentru a face mai facil accesul Wall Street-ului şi al lumii finanţelor către a înţelege ceea ce facem noi“, a spus Johnson.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO