Business Internaţional

Critici neobişnuite din partea lui Kim Jong-Un: Liderul de la Phenian critică progresul lent al economiei Coreei de Nord

Critici neobişnuite din partea lui Kim Jong-Un: Liderul...

Autor: Bianca Pavaluca, Mediafax

17.07.2018, 16:09 138

Liderul nord-coreean Kim Jong-Un a criticat oficialii coreeni cu privire la întârzierea finalizării mai multor proiecte economice şi progresul lent al economiei în ultimul timp, relatează BBC.

Criticile aduse de lider sunt neobişnuite, având în vedere că acesta laudă de obicei oficialii în timpul vizitelor în fabrici şi companii.

Evenimentul a fost urmărit de presa de stat din Coreea de Nord. Publicaţiile nord-coreene au transmis că liderul „a rămas fără cuvinte” când a văzut că o centrală electrică era finalizată doar în proporţie de 70% şi a fost consternat de progresul economic lent al fabricilor şi companiilor vizitate.

Comentariile lui Kim Jong-Un au fost transmise ulterior agenţiei KCNA.

Phenianul a urmărit mereu îndeaproape progresul economic al ţării, care este a doua prioritate a sistemului după dezvoltarea de armament nuclear.

„Faptul că publicaţia de stat Rodong Sinmun a raportat criticile aduse de liderul suprem nu este de trecut cu vederea. În mod normal, aceste lucruri nu sunt discutate liber în presă, deoarece ar distruge imaginea de ţară perfectă a Coreei de Nord”, a declarat analistul Fyodor Tertitskiy pentru BBC.

„Nu putem decât să speculăm ce se întâmplă acum, dar pare că după ce situaţia politică din Coreea de Nord s-a calmat, Kim şi-a mutat atenţia de la diplomaţie la economie- şi nu este mulţumit”, a adăugat acesta.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO