Business Internaţional

Criza benzinei din 1973 care a zguduit SUA din temelii. GALERIE FOTO

Criza petrolului în imagini

Criza petrolului în imagini

Autor: Octavian Calei

04.10.2013, 14:37 3536

În urmă cu 40 de ani, ţările din Orientul Mijlociu au zguduit SUA când au oprit exporturile de petrol către toate statele din lume care au susţinut Israelul în timpul războiului din 1973 cu Siria şi cu Egiptul, generând o criză a cumbustibililor fără precedent, scrie Business Insider.

În anii ’70, aproape două treimi din importurile de petrol ale SUA veneau din uniunea statelor arabe exportatoare de petrol (OPEC). Sistarea exporturilor de petrol din 1973 a creat criză şi panică la nivel naţional.

Benzinăriile vindeau combustibil numai cu programare şi numai clienţilor fideli. Afacerile şi localităţile opreau electricitatea pentru a salva energia.

În ianuarie 1974, preţul la petrol urcase de patru ori faţă de momentul de dinaintea începerii crizei.

În prezent, 40% din importurile de petrol ale SUA provin din statele OPEC. Cei mai importanţi furnizori sunt Canada şi Mexic.

Arhiva naţională din SUA a publicat fotografiile impresionante realizate de David Falconer în timpul crizei petrolului din SUA pentru Agenţia de Protecţie a Mediului.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO