Business Internaţional

Criza coronavirusului loveşte în salarii. Ce se va întâmpla cu acestea pentru angajaţii unui domeniu cu sute de mii de angajaţi în toată lumea

Criza coronavirusului loveşte în salarii. Ce se va...

Autor: Ioana Matei

11.04.2020, 07:13 1924

Subsidiara din Regatul Unit a PwC va îngheţa o parte din plăţile partenerilor în contextul în care acestora li s-a spus că trebuie să ducă pe umerii lor povara financiară a crizei, potrivit unui articol publicat de cityam.com.

Firma şi-a întârziat programul de promovări care începe de obicei pe 31 martie, iar măririle de salariu şi promovările nu vor mai fi decise decât în toamnă. Partenerul senior al firmei, Kevin Ellis, a spus angajaţilor din firmă că partenerii vor fi loviţi financiar pentru a ajuta la păstrarea joburilor în companie şi a-i ajuta pe furnizorii externi.

„Vreau să vă reasigur că voi folosi puterea parteneriatului nostru să facem tot ce putem pentru a proteja joburile şi siguranţa salariilor, ceea ce înseamnă să le cerem partenerilor să accepte impactul financiar al acestei crize”, a spus Ellis într-o notă trimisă angajaţilor.

Măsurile luate în calcul includ întârzierea distribuţiei profitului către parteneri. Profitul partenerilor PwC din Regatul Unit au crescut cu 7,4% până la 765.000 de lire sterline până la data de 30 iunie 2019, ajungând la un total de 1,016 miliarde de lire sterline până la finalul anului.
Ellis a transmis angajaţilor că principalele priorităţi ale firmei sunt protejarea locurilor de muncă, atenţia acordată clienţilor şi susţinerea furnizorilor.

Citiţi continuarea pe www.businessmagazin.ro
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO