Business Internaţional

Criza COVID-19: Marea Britanie se pregăteşte să cumpere pachete de acţiuni în companiile aeriene, şi nu numai

Criza COVID-19: Marea Britanie se pregăteşte să...

Autor: Alex Ciutacu

21.03.2020, 11:59 1625

Guvernul din Marea Britanie se pregăteşte să cumpere pachete de acţiuni în liniile aeriene şi alte companii care au fost grav afectate în criza coronavirus, după ce mediul de afaceri a expicat că stimulii anunţaţi până acum nu vor salva economia, potrivit FT.

Planul guvernului britanic este de a pompa miliarde de lire sterline în companii, precum British Airways, la schimb pentru participaţii – care vor fi până la urmă răscumpărate de investitorii privaţi, conform surselor citate de publicaţia americană.

Guvernul ia în calcul această mutare după ce bancherii au avertizat că stimulii anunţaţi până acum – care includ un pachet de împrumuturi garantate de 330 miliarde lire sterline – nu vor putea opri colapsul companiilor care şi-au văzut veniturile evaporate.

Americanii au un plan similar pentru a salva companii, însă în SUA se discută posibilitatea ca achiziţiile de pachete de acţiuni să se facă cu o condiţie - interzicerea răscumpărărilor, întrucât privaţii să nu îşi mai poată cumpăra înapoi pachetele de acţiuni pe care le-au vândut statului acum când vor să fie salvate de la faliment din banii plătitorilor de taxe. 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO