Business Internaţional

Criza din sistemul bancar. Mutare de ultimă oră pe piaţa din SUA: First Citizens Bank anunţă că va cumpăra o mare parte din Silicon Valley Bank

Criza din sistemul bancar. Mutare de ultimă oră pe...

Autor: Valeriu Dănilă

27.03.2023, 12:39 5029

First Citizens Bank va cumpăra o mare parte din Silicon Valley Bank, conform autorităţilor americane care au estimat că falimentul instituţiei ar crea o pierdere de 20 de miliarde de dolari pentru Fondul de Garantare, titrează Financial Times.

First Citizens Bank va prelua toate depozitele şi împrumuturile SVB. Înstituţia va opera, de asemenea şi cele 17 sucursale ale SVB.

„Apreciem încrederea pe care FDIC ne-a acordat-o”, a declarat CEO-ul First Citizens, Frank Holding Jr. „First Citizens are o istorie mândră de creştere organică şi prin achiziţii strategice.”

FDIC, Federal Insurance Corporation, a spus că tranzacţia va include achiziţionarea a aproximativ 72 de miliarde de dolari din activele SVB la preţ redus. Acestă mutare ar lăsa aproximativ 90 de miliarde de dolari şi alte active la FDIC.

Autoritatea de reglementare şi First Citizens vor împărţi pierderile şi potenţialele recuperări ale împrumuturilor comerciale făcute de SVB, o mişcare despre care First Citizens a spus că va oferi „o protecţie suplimentară împotriva potenţialelor pierderi de credit”.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO