Business Internaţional

Criza energiei forţează mâna Poloniei: Guvernul va cheltui 5 miliarde pentru sprijinirea populaţiei

Criza energiei forţează mâna Poloniei: Guvernul va...

Autor: Petru Mazilu

28.09.2022, 12:34 39

Guvernul polonez a anunţat că va cheltui mai mult de 5,3 miliarde de dolari pentru sprijinirea gospodăriilor, în contextul creşterii preţurilor la energie în Europa.

Anterior, autorităţile din Polonia au anunţat că vor îngheţa preţurile la energie pentru gospodării în 2023 la nivelul din acest an până la o anumită limită de utilizare. De asemenea, se vor oferi reduceri pentru economisirea energiei.

Parlamentul urmează să înceapă miercuri să discute cel mai recent proiect de lege privind sprijinul pentru energie.

Majoritatea gospodăriilor ar urma să primească o limită de 2.000 kWh pe an, gospodăriile cu persoane cu dizabilităţi ar urma să primească 2.600 kWh, în timp ce familiile cu trei sau mai mulţi copii şi fermierii ar avea dreptul să primească până la 3.000 kWh de energie mai ieftină.

Guvernul estimează că îngheţarea preţurilor la energie pentru gospodării ar costa până la 4,5 miliarde de dolari, că o plată unică pentru persoanele care folosesc electricitatea pentru încălzire s-ar ridica la 200 de milioane de dolari şi că o reducere pentru cei care economisesc energie ar costa 550.000 de milioane de dolari.

Acestea ar însemna un total de 5,3 miliarde de dolari.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO