Business Internaţional

Criza forţează mâna unui mare jucător din industria modei. Levi's reduce 700 de locuri de muncă, reprezentând 15% din forţa de muncă, după o scădere de peste 60% a vânzărilor

Criza forţează mâna unui mare jucător din industria...

Autor: Dorin Oancea

08.07.2020, 10:38 101

Brandul american de blugi Levi Strauss va reduce 700 de locuri de muncă, aproximativ 15% din personalul său corporativ, pe fondul problemelor cauzate de pandemie, anunţă BBC.

Firma a înregistrat o scădere de 62% a vânzărilor în ultimul trimestru, spune că reducerile sunt necesare „având în vedere incertitudinile” impactului virusului.

Cu toate acestea, Levi's a spus că cumpărătorii se întorc, pe măsură ce magazinele se redeschid.

Dar a avertizat că se aştepta ca vânzările să sufere „un impact negativ semnificativ” până la sfârşitul acestui an.

Levi's, care a fost re-listată pe bursa americană anul trecut, a înregistrat o creştere a vânzărilor în ultimii ani, pe măsură ce blugii şi-au recăpătat popularitatea.

Dar aceste tendinţe au fost inversate în perioada de restricţie, în condiţiile în carre cumpărătorii au redus cheltuielile cu îmbrăcămintea.

Levi's a raportat o pierdere de 364 milioane dolari în trei luni până la 24 mai, comparativ cu un profit de 29 mil. dolari în aceeaşi perioadă a anului trecut.

Veniturile au scăzut la 498 mil. dolari, comparativ cu 1,3 miliarde de dolari în aceeaşi perioadă din 2019.

Peste 90% din magazinele firmei s-au redeschis acum, iar vânzările au fost mai bune decât se aştepta compania, care a înregistrat şi o creştere a vânzărilor de comerţ electronic.

Levi's a spus că speră să economisească aproximativ 100 de milioane de dolari odată cu reducerea de locuri de muncă.

Retailerul a declarat că reducerile vor avea loc la nivel global: „Planurile finale vor varia în funcţie de ţară şi vor face obiectul unor consultări”.

Levi's avea aproximativ 15.800 de angajaţi la sfârşitul lunii noiembrie, inclusiv 8.500 de angajaţi în retail şi 1.800 de angajaţi în producţie.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO