Business Internaţional

Criza grecească atrage vânătorii de chilipiruri

Insula Mykonos este una dintre cele mai îndrăgite destinaţii turistice din Grecia. Foto: Shutterstock

Insula Mykonos este una dintre cele mai îndrăgite destinaţii turistice din Grecia. Foto: Shutterstock

Autor: Mihai Gîţu

10.07.2015, 00:07 3333

Insula Mykonos, una dintre cele mai îndrăgite destinaţii turistice din Grecia, este ceva mai stabilă financiar decât alte locuri din ţară, dar preţurile sunt modeste. Spre ea se îndreaptă cumpărători de genul celor care vânează terenuri şi case în zone mai scumpe percum Riviera Franceză, Toscana şi Alpii Elveţieni.

Agenţii imobiliari estimează că preţul caselor greceşti a scăzut cu cel puţin jumătate faţă de maximul de pe piaţa imobiliară, atins în 2007. Acest lucru este confirmat şi de datele oficiale oferite de Banca Greciei, care arată un declin de 40% din 2007 până acum. Potrivit agenţiei de rating Fitch, preţurile de pe insula Mykonos sunt cu 30% sub nivelul maxim chiar şi după tentativa de stabilizare din 2014. „Cumpărătorii nu au renunţat complet“ la Mykonos, a spus Roi Deldimou, directorul local al companiei Beauchamp Estates. Aceasta încearcă să finalizeze două vânzări în cea mai ieftină zonă de pe piaţa din insulă – vânzări estimate la puţin peste 500 de mii de euro – către un italian şi un american din Grecia. Vânătorii de chilipiruri au năvălit în căutarea de case ieftine, dar majoritatea vânzătorilor refuză ofertele acestora. 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO