Business Internaţional

Criză în Ucraina. Atac cu mortiere in Slaviansk. Rusia: Kievul a încălcat Convenţia de la Geneva privind protejarea civililor

Criză în Ucraina. Atac cu mortiere in Slaviansk. Rusia:...

Autor: Pro TV

31.05.2014, 10:01 1539

31 mai 2014. Armata ucraineana a derulat vineri noapte un nou atac asupra insurgentilor in centrul orasului Slaviansk, estul tarii, relateaza agentia Itar-tass, citand surse din cadrul taberei rebelilor pro-rusi.

 SUMARUL EVENIMENTELOR


-►Slaviansk, scena unei noi confruntari, vineri noapte, intre soldati ucraineni si insurgenti

-►Armata ucraineana continua operatiunile speciale impotrivia insurgentilor din estul tarii

Soldatii ucraineni au desfasurat o noua operatiune impotriva rebelilor prorusi in Slaviansk, devenit unul dintre centrele luptelor din estul tarii. Potrivit insurgentilor atacul in care s-au folosit mortiere a avut loc vineri noapte, relateaza Itar-tass.

"In centrul orasului s-a deschis focul si s-au folosit mortiere. Nu avem informatii despre victime sau pagube" a declarat un purtator de cuvant al liderului insurgentilor prorusi, Viacheslav Ponomariov.

 
Russia Today a scris despre 7 copii raniti dupa ce intr-un alt atac derulat joi noapte a fost lovit un spital de copii din centrul orasului, o zona rezidentiala, ocupata de insurgenti. Conform Itar-tass, care citeaza militiile pro-ruse a fost distrusa partial si o clinica in care se aflau copii, insa nu au fost inregistrate victime.
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO