Business Internaţional

Criza nu loveşte băncile la fel. Goldman Sachs ajunge la profituri de 3,6 miliarde de dolari în T3, aproape dublu faţă de aceeaşi perioadă de anul trecut. Între timp, profiturile Bank of America au scăzut cu 16%, iar Wells Fargo a înregistrat un declin de 14%

Criza nu loveşte băncile la fel. Goldman Sachs ajunge...

Autor: Eduard Ivanovici

18.10.2020, 16:15 1668

Goldman Sachs a raportat o serie puternică de rezultate pentru T3, profiturile dublându-se faţă de aceeaşi perioadă a anului, iar veniturile au crescut cu 30% până la 10,8 miliarde de dolari, transmite RFI.

Între timp, instituţii precum Bank of America şi Wells Fargo au înregistrat scăderi de 16% şi, respectiv, 14%.

Goldman a pus deoparte 278 de milioane de dolari pentru pierderile din credite, cu mult sub cei 1,6 miliarde de dolari pe care i-a alocat creditelor neperformante în T2, perioadă care a reflectat mai clar efectele restricţiilor impuse de autorităţi. În plus, compania a raportat o creştere de 139% a veniturilor generate de investiţiile de capital în perioada iulie-septembrie.

Economiştii din cadrul băncilor au avertizat că recuperarea Statelor Unite ar putea da greş dacă Washingtonul nu reuşeşte să lanseze încă un pachet de stimulare a economiei după ce expiră programele de susţinere a şomerilor şi industriilor afectate de pandemie.

Wells Fargo, a patra cea mai mare bancă din lume după capitalizare, nu a reuşit să se încadreze în estimările analiştilor de pe Wall Street pentru al treilea trimestru. CEO-ul Charlie Scharf a făcut un reducerea costurilor un element de bază al planului să de a readuce grupul pe un traseu sustenabil.

Pe termen lung, Scharf spune că nivelul cheltuielilor anuale poate fi cu 10 miliarde de dolari mai mic, însă costurile impuse de pandemie au limitat progresul pe termen scurt.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO