Business Internaţional

Criza naşte noi jucători: Două mari fintech-uri germane fuzionează pentru a crea un campion european. La un loc, cele două au intermediat depozite de 20 de miliarde de euro

sursa foto: Profimedia

Tamaz Georgadze, CEO-ul fintech-ului german Raisin

Autor: Alex Ciutacu

26.06.2021, 09:00 1171

Raisin şi Deposit Solutions, două dintre cele mai mari fintech-uri din Germania, au decis să fuzioneze în încercarea de a crea un viitor campion european, care intermediază relaţia dintre bănci şi clienţii care vor să-şi depoziteze economiile, potrivit FT.

Noua companie se va numi Raisin DS şi va avea sediul central în Berlin. Totodată, noua entitate va avea circa 400 de parteneri bancari şi peste 500 de angajaţi.

Cele două fintech-uri au fost într-o competiţie aproape constantă, întrucât ambele grupuri oferă soluţii similare: listează oferte de depozite bancare şi alte produse, permiţându-le clienţilor să compare oferte, respectiv să depoziteze direct bani.

La un loc, cele două au intermediat depozite în valoare totală de circa 20 de miliarde de euro.

În ceea ce priveşte finanţarea, cele două fintech-uri au atras 300 de milioane de euro prin runde de finanţare, până acum, în contextul în care două treimi din sumă reprezintă fondurile atrase de Raisin. PayPal este unul dintre investitorii din spatele Raisin, în timp ce Deutsche Bank are o participaţie în Deposit Solutions.

În ciuda celor zece ani de creştere accelerată, ambele fintech-uri sunt încă mici în termeni absoluţi, a declarat Tim Sievers, CEO-ul Deposit Solutions, care a adăugat că prin această fuziune Raisin DS ar trebui să poată lupta cot la cot şi cu fintech-urile din SUA.

Companiile nu au dezvăluit care este evaluarea pentru noua entitate. Singurele date cunoscute sunt legate de Deposit Solutions, firma mai mică dintre cele două, care a fost evaluată la 1 miliard de euro într-o rundă de finanţare din 2019.

În ultimele 12 luni, companiile au înregistrat creşteri de circa 40%, a punctat Tamaz Georgadze, şeful Raisin.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO