Business Internaţional

Criza în SUA devine din ce în ce mai acută: 40 de milioane de americani şi-au depus cereri pentru ajutorul de şomaj, cu peste 2 mil. mai mulţi decât săptămâna trecută. În România pe 2 iunie se va vedea câţi sunt în şomaj cu adevărat

Criza în SUA devine din ce în ce mai acută: 40 de...

Autor: Alex Ciutacu

28.05.2020, 16:05 1412

Numărul americanilor care au aplicat pentru ajutor de şomaj în pandemie a trecut pragul de 40 milioane de oameni, după ce încă 2 milioane de americani au intrat în şomaj săptămâna trecută, potrivit datelor oficiale citate de FT.

Datele conturează tabloul dezastrului lăsat în urmă de criza medicală, care a închis restaurantele, majoritatea magazinelor şi alte businessuri, după ce guvernul a impus restricţii pentru a limita răspândirea virusului.

Astfel, şomajul a atins cel mai ridicat nivel din 1948 – când Washington-ul a început să înregistreze statistica – până astăzi.

În total, peste 40,8 milioane de oameni au depus cererea pentru ajutor de şomaj în cadrul programelor derulate de stat în ulltimele zece săptămâni, conform datelor publicate de Departamentul pentru Muncă din SUA.

Ritmul la care intră oamenii în şomaj a încetinit uşor pentru a opta săptămână consecutivă, în contextul în care statele americane au început să relaxeze restricţiile şi să reia activitatea economică.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO