Business Internaţional

Cu cărţile pe faţă: Un pachet de cărţi de joc s-a vândut cu peste 100.000 de dolari la o licitaţie

Cu cărţile pe faţă: Un pachet de cărţi de joc s-a...

Autor: Iulian Tenchiu

25.08.2019, 22:59 112

Un pachet de cărţi Pokemon, care a apărut pentru prima oara în 1999, a fost vândut la o licitaţie pentru 107.000 de dolari. O singură carte din acest pachet, pe care era imprimat pokemonul Charizard, valora un sfert din suma totală pentru care s-au vândut cărţile, adică aproximativ 20.000 de dolari, scrie CNBC.

În prezent, o copie aproape perfectă a pachetului de 100.000 de dolari a apărut pe eBay şi se comercializa 2.174 dolari, cu o zi înainte ca licitaţia pachetului original să se încheie.

Preţul pachetului este explicat de raritatea acestuia, pentru că aceste cărţi fac parte din prima ediţie de cărţi Pokemon tipărite în engleză. Un alt element care explică preţul exorbitant este condiţia în care se află pachetul. Experţii din cadrul casei de lictiaţii Goldin Auctions şi  specialiştii organizaţiei Professional Sports Authenticator, au declarat că produsul licitat se află într-o stare absolut perfectă.

Licitaţia a început de la un prag de 25.000 de dolari, iar până la încheierea acesteia au fost prezentate 12 oferte de achiziţionare.

Cărţile Pokemon, care aparţin ediţiei din 1999, pot fi identificate după o ştampilă neagră şi circulară în partea inferioară a cărţii.

Experţii de la Goldin Auctions consideră că aceste cărţi Pokemon vor deveni la fel de importante pentru colecţionarii din ziua de azi, precum erau în trecut cartonaşele Fleer din 1986 şi 1987, imprimate cu diferite vedete ale basketului american.

„Pentru mileniali, cărţile acestea au marcat trecerea lor de la jucării la mediul virtual, şi niciun alt produs nu a devenit la fel de popular şi nici nu a unit atât de mulţi oameni cum au făcut produsele Pokemon” au declarat experţii.

Potrivit Goldin Auctions, un pachet similar a fost vândut în iarna lui 2017 pentru o sumă care nu a reuşit să spargă pragul de 100.000 de dolari. Mai mult decât atât, experţii susţin că cererea pentru pachete de cărţi complete, care se află într-o stare optimă continuă să crească.

 
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO