Business Internaţional

Cu datorii de peste 200% din PIB, Japonia îşi vede ratingul redus de Moody's

Cu datorii de peste 200% din PIB, Japonia îşi vede ratingul redus de Moody's

Autor: Adrian Voicu

24.08.2011, 10:04 623

Reducerile ratingurilor ca urmare a crizei datoriilor au lovit şi Japonia, agenţia de rating Moody's Investors Service luând decizia de a scădea ratingul acestei ţări de la AA2 la Aa3, ca urmare a "deficitelor bugetare mari şi a creşterii datoriei guvernului japonez după recesiunea din 2009", informează Wall Street Journal.

Japonia este puternic criticată ca urmare a condiţiilor financiare, datoriei guvernamentale care a ajuns deja la peste 200% din PIB.

Agenţia a indicat că perspectiva este stabilă, observând că cererea de obligaţiuni japoneze venită din partea investitorilor locali menţine ratele la cele mai scăzute niveluri din lume. Peste 95% din datoria Japoniei este deţinută de investitori interni, printre deţinătorii de obligaţiuni numărându-se cele mai mari bănci şi asigurători.

Decizia Moody's aduce ratingul la acelaşi nivel cu cel oferit de Standard & Poor's, care are ratingul stabilit la AA- cu perspectivă negativă.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO