Business Internaţional

Din culisele unei prietenii de 27 de ani între al doilea şi al patrulea cei mai bogaţi oameni de pe planetă: Warren Bufett şi Bill Gates nu au vrut să se întâlneaască în trecut, dar acum se au pe apelare rapidă

Din culisele unei prietenii de 27 de ani între al doilea...

Autor: Răzvan Botea

15.07.2018, 13:18 171

Warren Buffett şi Bill Gates sunt cei mai buni prieteni de 27 de ani. Aceştia au fost parteneri în proiecte politice şi filantropice, s-au mentorat unul pe celălalt şi au râs împreună, scrie Business Insider.

Prietenia acestora datează din 5 iulie, 1991. Mama lui Gates, Mary, a invitat-o pe Meg Greenfield, un editor al cotidianului Washington Post, la ea acasă, iar aceasta a venit cu prietenul ei, Warren Buffett.

Mary Gates a insistat ca fiul său să participe la întâlnire, în ciuda faptului că acesta nu a dorit să-şi ia o zi liberă de la serviciu. Motivul pentru care a venit Bill până la urmă a fost că Greenfield a mai adus un publisher al cotidianului şi Gates era interesat de istoria ziarului.

Nici Buffet nu a vrut neapărat să se întâlnească cu Gates: „Cât timp trebuie să stau ca sa nu fiu nepoliticos?”, întreba acesta.

Spre surprinderea amândurora, aceştia s-au înţeles foarte bine. Gates îşi aminteşte că a fost impresionat de întrebările primite de la Buffett. La scurt timp după această întâlnire, Gates l-a rugat pe Buffet să-i recomande cărţi, iar Buffett i-a împrumutat câteva cărţi din colecţia sa.

Gates spune că a învăţat de la Buffet cum să-şi prioritizeze activităţile. În 2010, Warren Buffett, Bill Gates şi soţia acestuia din urmă fondează The Giving Pledge, proiect în cadrul căruia s-au înscris mai mulţi miliardari care au promis să-şi doneze mai mult de jumătate din avere pentru scopuri caritabile.

În 2017 Buffett a donat 2,42 miliarde de dolari. Aceştia au colaborat şi la proiecte sociale, cum ar fi cel din 2014 când New York Times a publicat un studiu al acestora cu privire la o reformă a imigraţiei.

Gates spune că număruld e telefon al lui Buffet este unul din cele două pe care acesta le are pe apelare rapidă.

Prietenia acestora a avut un impact profund asupra amândurora. Gates a spus că Buffet l-a ajutat pe el şi pe soţia sa să înveţe mai mult şi să râdă mai mult.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO