Business Internaţional

Culmea bogăţiei: Să comanzi pizza din Anglia să-ţi vină „de urgenţă” cu avionul în Nigeria

Culmea bogăţiei: Să comanzi pizza din Anglia să-ţi...

Autor: Dragoş Dinu, Iulian Tenchiu

08.04.2019, 12:12 1715

Audu Ogbeh, ministrul Agriculturii din Niggeria atrage atenţia asupra faptului că cetăţenii bogaţi îşi comandă pizza din Londra, care este livrată prin intermediul companiei aeriene Brittish Airways. Avertismentele oficialului vin în condiţiile în care ţara încearcă să combată din importuri, care afectează puternic fermierii locali, scrie CNBC.

„Ştiţi că există nişte nigerieni care îşi folosesc telefoanele mobile pentru a importa pizza de la Londra? Ei cumpără din Londra, le este lirvrată prin British Airways şi dimineaţa merg să o ridice de la aeroport”, a declarat Ministrul Agriculturii.

Ogbeh nu îi numeşte pe nigerienii care fac astfel comenzi, şi nu este clar dacă aceştia zboară personal la Londra pentru pizza sau trimit pe altcineva să ridice comanda. Declaraţiile oficialului vin să întărească nevoia Nigeriei de a se detaşa de importurile străine, deoarece acestea afectează fermierii locali.

Ministrul i-a criticat pe cei care se bazează pe importuri, pentru că acestea sunt văzute ca simboluri ale statutului social.

„Unii cetăţeni importă produse ce ţin de nevoile zilnice, cum ar fi orezul şi pasta de tomate, deoarece cred că arată statutul, clasa, şi că mănâncă doar lucruri importate”, a spus Ogbeh.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO