Business Internaţional

De pe culmile faimei la obscuritate absolută: Anil Ambani, preşedintele conglomeratului indian Reliance Group, a declarat că averea sa netă este la pământ, după ce în urmă cu zece ani atingea aproximativ 14 miliarde de dolari

De pe culmile faimei la obscuritate absolută: Anil...

Autor: Eduard Ivanovici

01.03.2020, 22:28 787

O instanţă din Marea Britanie a decis că preşedintele conglomeratului indian Reliance Group – Anil Ambani – vă plăti 100 milioane de dolari într-un termen de şase săptămâni, într-o hotărâre condiţionată de faptul că Ambani va despăgubi trei bănci din China care caută să îşi recupereze o pierdere totală de 680 de milioane de dolari, potrivit Business Standard.

Judecătorul a concluzionat că suma va fi plătită într-un termen de maxim şase săptămâni, întrucât nu a acceptat apărarea lui Ambani în care spunea că averea sa netă este aproape de zero şi că familia nu îl va ajuta în situaţia în care se află din punct de vedere financiar.

Anterior procesului, Ambani a declarat că valoarea investiţiilor sale s-a prăbuşit, adăugând că se află în pragul sărăciei.

„Valoarea curentă a participaţiunilor pe care le deţin este de 82,4 milioane de dolari, iar averea mea totală va fi zero după ce voi trage linie sub datorii. Pe scurt, nu deţin niciun asset semnificativ care poate fi folosit pentru plătirea sumei cerute”, a declarat Ambani.

Procesul a fost intentat de un număr de trei bănci chineze care i-au oferit conglomeratului indian un împrumut de 925 milioane de dolari în 2012, cu condiţia ca Ambani să garanteze în mod personal pentru plătirea datoriei.

Bankim Thanki, un avocat care reprezintă Banca Industrială şi Comercială a Chinei, Banca de Dezvoltare a Chinei şi Banca de Import-Export a Chinei, a declarat că afirmaţiile lui Ambani sunt „ o altă încercare oportunistă de a scăpa de obligaţiile sale financiare”. Ambani a declarat că nu va fi în stare să achite suma cerută, adăugând că cerinţele îi vor afecta abilitatea de a se apăra în faţa instanţei.

Averea netă a lui Ambani era de 13,7 miliarde de dolari în 2010, conform Forbes. În 2012, membrii familiei sale, cea mai bogată din Asia, şi-au construit un zgârie-nori în Mumbai, clădire care în prezent este a doua cea mai scumpă proprietate rezidenţială după Palatul Buckingham. Mukesh Ambani, fratele lui Anil, este unul dintre cei mai bogaţi oameni ai Asiei, cu o avere de aproximativ 60 miliarde de dolari.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO