Business Internaţional

Cultura culinară occidentală este tot mai „atacată” de stilul de viaţă vegan

Cultura culinară occidentală este tot mai...

Autor: Alexandra Cepăreanu

03.03.2018, 16:20 227

Interesul societăţii faţă de stilul de viaţă vegan a crescut, semn că mulţi oameni se simt nevoiţi să se asigure că ceea ce mănâncă le caracterizează personalitatea. Acest lucru se adatorează faptului că percepţia societăţii despre veganism s-a schimbat, scrie Quartz.

Percepţia de modă veche este că veganismul este un stil de viaţă anhedonic, care necesită disciplină şi sacrificiu. Această atitudine este sumarizată într-o postare făcută publică de jurnalistul britanic, Piers Morgan pe site-ul de socializare Twitter, în care a scris „Ce fel de iad mai este şi acesta?”.

Acest stereotip contrazice experienţele reale de a deveni vegan, mod de viaţă susţinut de autoarea Iris Murdoch, care a spus jurnaliştilor de la publicaţia Quartz că „a lectura şi a studia sunt lucruri importante, dar şi ce mâncăm este foarte important”.

A deveni vegan poate fi plăcut nu numai pentru că alimentele vegane sunt gustoase şi sănătoase, dar şi pentru că, totodată, această experienţă îţi oferă oportunitatea de a deveni o altfel de persoană. 

Filozoful american, Tom Regan a publicat o lucrare în care argumentează care sunt avantajele pe care le aduce trecerea la stilul vegan, accentuând că „a fi vegan nu afectează pe nimeni, cu atât mai puţin animalele”. Acest lucru l-a determinat să susţină justiţia care a impus ca animalele să fie tratate cu respect, ceea ce l-a condus la a spune că era greşit din punct de vedere moral să le mâncăm.

Lucrarea filozofului a condus la o percepţie pe scară largă a veganilor ca extremişti morali, ceea ce a făcut să fie mai uşor pentru oameni să renunţe la a consuma produse de origine animală.

Veganismul recunoaşte că „îngrijirea de sine” este o activitate importantă şi utilă, subliniind plăcerile de a consuma o gamă largă de alimente pe bază de plante.

„O astfel de orientare este despre ceea ce mănânci, nu ceea ce nu mănânci. Stilul vegan nu spune nu mânca animale, ci mai de grabă spune mănâncă plante”, a spus Tom Regan jurnaliştilor de la Quartz.

Stilul vegan ajută la dinimuarea riscului de îmbolnăvire de boli de inimă sau cancer, iar trecerea la un astfel de stil de viaţă ne ajută să ne bucurăm de cultivarea unei relaţii mai sănătoase cu propriul corp.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO