Business Internaţional

Cum a ajuns România să fie o destinaţie de vacanţă mai bună decât exoticele insule Seychelles în opinia unui jurnalist britanic. „Iubesc acest loc.”

Cum a ajuns România să fie o destinaţie de vacanţă...

Autor: Business Magazin

30.01.2021, 09:15 265

„Ştiu la ce vă gândiţi: aveţi nevoie de soare, mare şi nisip. Să stai acasă ţine mai mult de anul trecut şi este momentul să ieşi. Într-adevăr, poate chiar mai devreme astăzi, contemplai la o excursie de zece zile în Seychelles. La urma urmei, este alegerea ta preferată. De fapt, este singura ta alegere în acest moment. Cu excepţia României, desigur”, scriu jurnaliştii britanici. 

Într-un articol ilustrat cu imaginea cetăţii Rupea, ei spun că această perioadă ar putea aduce şansa de a vedea o destinaţie atipică, „situată connvenabil de aproape”.

Pentru cei care nu sunt de acord că România se compară cu însoritul Seychelles şi care nu cunosc situaţia actuală a ţării, autorul precizează: „România este, zilele acestea, un membru mândru al UE. De mult duse sunt vremurile lui Nicolae Ceauşescu, care a şters vechea inimă a Bucureştiului şi a pus acolo „realismul socialist” (să nu uităm că monstruosul Palat al Parlamentului costă 3 miliarde de dolari). În 1989, după o revoluţie violentă şi un mic proces, trei soldaţi l-au înconjurat din spate pe Ceauşescu pentru execuţie”.

Autorul articolului mai spune că acestea sunt însă toate în trecut. „Vă mărturisesc că aici este absent oceanul cald - Marea Neagră cu greu poate fi pusă la socoteală. Nu există nicio briză tropicală, recunosc asta de asemenea. Dar ceea ce  poţi primi este o idilă rurală, precum şi cabane ţigăneşti, o mare populaţie maghiară rătăcită sau strămutată (este complicat) şi oameni care încă vorbesc despre filmarea Borat cu Sacha Baron Cohen.”

După ce menţionează faptul că în Glod s-a filmat Borat, articolul de la The Telegraph îi îndrumă pe oameni spre Capitală: „Petreceţi-vă primele zile din vacanţa vieţii voastre în Bucureşti. Contemplaţi palatul imens şi gândurile asupra a ceea ce putea să fie - mai multe datorii externe şi opresiune - şi ceea ce a fost cu adevărat. Toţi aristocraţii au fost treziţi în mod nepoliticos, încărcaţi în camioane şi trimişi peste graniţă.”

CITITI AICI MATERIALUL INTEGRAL

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO