Business Internaţional

Cum a ajuns Traian Băsescu, fără să vrea, marele campion anti-ACTA din Estul Europei

Cum a ajuns Traian Băsescu, fără să vrea, marele campion anti-ACTA din Estul Europei

Autor: Gândul

20.02.2012, 13:26 4249

Europa de Est este descrisă drept o regiune unde pirateria de produse audio-video şi de programe pentru calculator atinge nivele alarmante, într-o analiză a Reuters, care explică de ce est-europenii au ales calea pirateriei. Printre argumentele aduse în sprijinul acestei descrieri este o declaraţie a preşedintelui Traian Băsescu, făcută lui Bill Gates, în 2007, când patronul Microsoft a vizitat România.

"Într-o regiune unde un lider, preşedintele României Traian Băsescu, i-a spus lui Bill Gates că pirateria digitală i-a ajutat naţiunea să construiască o industrie de software înfloritoare, este uşor să vezi de ce companiile se tem să ofere o distribuţie mai largă", scrie Reuters.

Pirateria online "a ajutat generaţia tânără să descopere computerele… să lanseze dezvoltarea industriei IT… şi i-a ajutat pe români să-şi dezvolte capacitatea creativă", a declarat atunci Traian Băsescu.

"A fost o investiţie în prietenia României cu Microsoft şi cu Bill Gates", i-a spus Băsescu lui Gates, conform engadget.com.

Mulţi tineri care protestează împotriva ACTA nu sunt însă nemulţumiţi de faptul că nu vor mai putea descărca de pe internet produse piratate, ci de faptul că astfel nu vor mai avea acces la aceste produse, pentru că industria occidentală nu se gândeşte la puterea de cumpărare a ţărilor din această regiune. Citiţi mai mult despre cum a ajuns Traian Băsescu, fără să vrea, marele campion anti-ACTA din Estul Europei pe www.gandul.info

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO