Business Internaţional

Cum a dus o “greşeală a degetelor groase” la anularea tranzacţiilor de 617 mld.dolari

Cum a dus o “greşeală a degetelor groase” la...
02.10.2014, 14:51 1119

O „greşeală a degetelor groase” a unui broker de la bursa din Tokyo a dus la plasarea unor ordine pentru tranzacţii cu acţiuni de 617 miliarde de dolari, anulate anterior, în data de miercuri, 1 octombrie, potrivit London Evening Standard reports, citat de Business Insider.

Aşa numita “eroare de tastatură” este o greşeală umană, precum tastarea unei litere greşite şi nu o eroare de algoritm de tranzacţionare.

Ordinele over-the counter (efectuate direct între două părţi n.r.) au fost plasate pentru acţiunile a 42 de companii, ieri dimineaţa, dar ulterior au fost anulate. Cel mai mare ordin a fost pentru 1,96 de miliarde de acţiuni Toyota, respectiv 57% din acţiunile companiei aflate la tranzacţionare, în valoare de circa 106 miliarde de dolari.

"Nu am mai auzit de ordine atât de mari care să fie anulate, cu toate că nu am mai cumulat vreodată informaţiile legate de anulările precedente", a declarat un oficial al Asociaţiei Dealerilor de Acţiuni din Japonia. Tranzacţiile au fost anulate de un membru al asociaţiei, înainte ca acestea să fie efectuate, a adăugat sursa.

Alte ordine anulate au inclus acţiuni ale Mitsubushi UFJ, cea mai mare bancă din Japonia, gigantul de brokeraj Nomura Holdings şi producătorul de camere video Canon.

 
 
 
 

                                                

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO