Business Internaţional

Cum a reuşit o antreprenoare să strângă 85 de milioane de dolari pentru compania sa

Cum a reuşit o antreprenoare să strângă 85 de...

Autor: Andra Stroe, Business Magazin

27.10.2019, 13:05 184

Platforma australiană de design online Canva Inc. a anunţat că a reuşit să strângă o finanţare de 85 de milioane de dolari, cu ajutorul firmei de venture capital a lui Mary Meeker, consolidându-şi evaluarea până la 3,2 miliarde de dolari.

Acest pas a condus compania, cofondată de directorul executiv Melanie Perkins, în vârstă de 32 de ani, în topul celor mai valoroase start-up-uri de tehnologie din lume conduse de femei.

La noua finanţare au participat, de asemenea, General Catalyst, Bessemer Venture Partners, Blackbird şi Sequoia China. Capitalul va fi folosit pentru a aduce schimbări majore, potrivit lui Perkins: dublarea numărului de angajaţi la 1.400 anul viitor şi introducerea unei noi secţiuni: Canva for Enterprise.

Canva le permite oamenilor şi companiilor să creeze bannere, logo-uri, grafice şi prezentări. De la înfiinţarea sa în 2013, cu misiunea de a facilita oricui proiectarea, startup-ul din Sydney s-a extins cu birouri în Manila şi Beijing.

Compania se va concentra în viitorul apropiat pe extinderea serviciilor pentru companii şi a instrumentelor de lucru. Un alt obiectiv este ca angajaţii care nu sunt din aceeaşi regiune să poată colabora cu uşurinţă şi să producă materiale de prezentare şi în concordanţă cu marca. Aproximativ 85% din companiile Fortune 500 folosesc deja serviciile platformei Canva.

Citiţi continuarea pe www.businessmagazin.ro

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO