Business Internaţional

Cum a reuşit o tânără de 31 de ani să convingă mai mulţi bărbaţi să-i dea 85 de milioane de dolari pentru a-i susţine afacerea

Cum a reuşit o tânără de 31 de ani să convingă mai...

Autor: Ioana Matei

09.03.2019, 12:01 379

Ophelia Brown, în vârstă de 31 de ani, a reuşit să convingă o serie de alţi investitori să îşi parieze banii pentru un fond de investiţii pentru start-up-uri din zona tehnologiei. A reuşit să strângă până acum pentru Blossom Capital 85 de milioane de dolari; aceştia au ca scop final investiţii în seria A a rundelor de finanţare derulate de start-up-uri tehnologice - suma alocată acestora poate varia între 5 milioane de dolari şi 10 milioane de dolari.

Blossom Capital este printre puţinele firme de venture capital conduse de femei: aproape jumătate dintre investitorii din Regatul Unit nu au nicio femeie în echipă, potrivit datelor din 2018 ale organizaţiei Diversity VC, axată pe o mai bună reprezentare a femeilor în acest tip de firme. Doar 13% dintre executivii care iau decizii investiţionale în Regatul Unit sunt femei.

Brown a declarat, potrivit Business Insider, că fondul nu se va concentra pe start-up-urile conduse de femei şi că vrea să fie abordat de toţi antreprenorii, indiferent de backgroundul lor. „Ecosistemul european s-a schimbat în mod dramatic în ultimul deceniu, credem că entreprenorii dedicaţi de astăzi vor investitori potriviţi pentru ambiţiile lor”, a declarat ea.

Citiţi continuarea pe www.businessmagazin.ro

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO