Business Internaţional

Cum a reuşit o tânără să economisească suficienţi bani ca să iasă la pensie la 28 de ani. Vezi câţi bani face acum stând acasă

Cum a reuşit o tânără să economisească suficienţi...

Autor: Ioana Matei

09.03.2019, 17:48 6132

J.P. Livingston a reuşit să se retragă din mediul corporatist la 28 de ani după ce a reuşit să economisească mai mult de 2 milioane de dolari, potrivit unui articol publicat de Business Insider.

A reuşit acest lucru având un job de entry level în domeniul finanţelor care îi aducea venituri anuale de 100.000 de dolari. Până la finalul primului an de muncă, a reuşit să economisească 70% din salariul ei. Din aceşti bani, a investit 40% din business şi a economisit 60% din sumă. Când primea măriri salariale, în loc să-şi crească limita de cheltuieli, a economisit diferenţa.„Atunci când am început să mă gândesc la pensie, eram epuizată. Mi-am imaginat cum ar fi să stau pe canapea şi să mănânc bomboane, să dorm până târziu dimineaţa, să fac genul acesta de lucruri”.

Înspre surpriza ei, anii de corporaţie nu au fost singurii care i-au asigurat venituri în creştere. După ce „s-a pensionat”, a continuat să câştige bani:

„Am mâncat şi bomboane stând pe canapea, dar a devenit plictisitor într-un final şi am ajuns într-un final din nou activă prin diferite hobby-uri şi proiecte”, a mai spus tânăra. „În cele din urmă, unul dintre acele multe proiecte au început genereze venituri. Este greu să fii treaz timp de mai mult de 60 de ore fără să găseşti o singură modalitate prin care să câştigi bani”.
A început să scrie pe un blog financiar, „The Money Habit”, fiindcă subiectul era de interes pentru ea timp de mai mulţi ani.

Citiţi continuarea AICI

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO