Business Internaţional

Cum a scăpat Hillary Clinton de o anchetă care ar fi putut însemna ieşirea ei din cursa pentru Casa Albă. Raport FBI

Cum a scăpat Hillary Clinton de o anchetă care ar fi...

Autor: Gândul

04.09.2016, 11:00 593

Hillary Clinton a declarat în mod repetat în faţa ofiţerilor FBI că nu îşi aminteşte detalii şi întâmplări-cheie în legătură cu procedurile privind informaţiile confidenţiale, potrivit raportului publicat vineri de agenţia federală de investigaţii a Statelor Unite ale Americii.

Raportul a apărut ca urmare a întrevederii din luna iulie pe care agenţii FBI au avut-o cu candidatul democrat la alegerile prezidenţiale din SUA, privind acuzaţiile care i se aduc lui Clinton pentru utilizarea unei căsute de e-mail private pentru transmiterea şi stocarea de informaţii confidenţiale pe perioada în care exercita funcţia de secretar de stat al SUA.

Hillary Clinton le-a spus anchetatorilor că nu a beneficiat de nicio informare sau pregătire specială în ceea ce priveşte procedurile de lucru cu informaţiile clasificate sau cu modul de păstrare a înregistrărilor federale. În documentul oficial se mai arată că Clinton a spus că nu îşi aminteşte anumite detalii de cel puţin 39 de ori, cele mai multe astfel de răspunsuri fiind date atunci când candidatul democrat era întrebat despre proceduri, pregătire prealabilă sau conţinutul anumitor e-mailuri.    

Potrivit CNN, în mare parte, raportul publicat vineri reiterează ceea ce directorul FBI, James Comey, a spus deja în cadrul audierilor din faţa Congresului american, inclusiv că mai mult de 72 de e-mailuri trimise de Hillary Clinton prin intermediul adresei sale private de corespondenţă electronică, conţineau informaţii clasate şi că au existat tentative de pătrundere ilegală pe serverul acesteia, fără a avea dovezile necesare pentru a confirma că aceste tentative au avut succes.

Totuşi, toate aceste detalii alimentează criticile din jurul lui Hillary Clinton şi a echipei sale de campanie, care s-au comportat „extrem de neglijent”, exact aşa cum a spus şi Comey. 

În urma acestui scandal, atacurile venite din partea contracandidatului Donald Trump şi a altor republicani s-au intensificat, ei punând e-mailurile trimise de Clinton în legătură cu un tratament preferenţial pe care aceasta l-ar oferi celor care sprijină fundaţia familiei sale. Publicarea raportului de către FBI vine după ce cifrele din sondaje deja porniseră pe un trend descendent pentru Hillary Clinton în raport cu contracandidatul ei. 

Citiţi continuarea articolului pe www.gandul.info

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO