Business Internaţional

Cum ar putea ajunge miliardarii să plătească taxe mai mari: Cei mai bogaţi oameni din Marea Britanie poluează de 11 ori mai mult decât jumătatea săracă a ţării

Cum ar putea ajunge miliardarii să plătească taxe mai...

Autor: Alex Ciutacu

08.12.2020, 10:49 271

Cei mai bogaţi 1% dintre britanici produc de 11 ori mai multe emisii de carbon decât cetăţenii aflaţi între cei mai săraci 50% dintre locuitori, conform unui raport realizat de Oxfam şi Institutul pentru Mediu din Stockholm, citat de The Independent.

Estimările au fost lansate înaintea unui important eveniment internaţional pe teme climatice găzduit de Boris Johnson, iar cifrele arată că cei care au un venit de cel puţin 92.000 de lire sterline (peste 100.000 de euro) sunt reponsabili pentru circa 7% din poluarea generată într-un interval de 25 de ani.

Cei aflaţi în procentul cu cele mai mari averi – reprezentând circa 657.000 de oameni – au fost surprinşi ca fiind singurul grup studiat ale cărui emisii nu a scăzut în ultimii 25 de ani. Din contră, amprenta de carbon a acestui segment de populaţie este de şase ori peste media naţională.

Toate celelalte segmente de populaţie şi-au redus amprenta de carbon în aceste două decenii, în timp ce per total emisiile generate de populaţie au scăzut cu 12%.

Confederaţia de ONG-uri Oxfam le cere guvernelor să reducă emisiile de carbon ale celor cu venituri ridicate prin taxe mai mari pentru avioanele private şi pentru SUV-uri, după ce un studiu publicat recent în Marea Britanie a dovedit că zborurile şi transportul rutier sunt responsabile pentru jumătate din volumul de emisii generat de cei mai bogaţi 10% dintre britanici.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO