Business Internaţional

Cum arată Astir Palace Resort, “perla” turismului din Grecia, pusă din nou pe lista de privatizări. Galerie FOTO

20.07.2015, 13:02 12240

Astir Palace Resort din Marea Egee, una dintre cele mai importante active ale statului elen, a fost pusă pe lista obiectivelor care ar trebui privatizate cu scopul de a strânge 50 de miliarde de euro.

Aflată în proprietatea National Bank of Greece, Astir Palace Resort este una dintre destinaţiile de lux frecventate de turiştii din toată lumea, preţul unei camere pe noapte oscilând între 435 şi 1.402 euro de persoană, conform operatorului hotelier Westin Hotels&Resorts.

Mărimea camerelor depinde de facilităţile pe care le oferă fiecare încăpere, cea mai mică are 26 de metri pătraţi, camerele grand deluxe au 42 de metri pătraţi, apartamentele deluxe au 55 metri pătraţi, bungalourile au între 41 şi 123 de metri pătraţi, iar apartamentele prezidenţiale au 175 de metri pătraţi.

De-a lungul timpului, mai multe persoane importante din lumea show-biz-ului, politicieni sau oameni de afaceri, şi-au petrecut vacanţele în Astir Palace Resort şi au beneficiat de facilităţile pe care le oferă complexul turistic. Personalităţi marcante precum Frank Sinatra, Melina Merkouri, Jane Fonda, Tony Blair sau prinţesa Soraya şi-au scris impresiile despre această destinaţie în Cartea Oaspeţilor a hotelului.

Aceasta nu este prima tentativă de privatizare a complexului hotelier, o procedură similară declanşată în 2011 fiind blocată la scurt timp de un tribunal elen.

 
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO