Business Internaţional

Cum arată benzinăria solară, conceptul de alimentare a automobilelor electrice a celor de la BMW. Galerie Foto

Cum arată benzinăria solară, conceptul de alimentare a automobilelor electrice a celor de la BMW

Cum arată benzinăria solară, conceptul de alimentare a automobilelor electrice a celor de la BMW

Autor: Cătălina Butan

17.05.2014, 18:33 299

Proprietarii automobilelor electrice BMW îşi vor putea “alimenta maşinile” în propriul lor garaj construit din panouri solare, un concept dezvoltat de BMW Designworks USA, unul dintre cele mai cunoscute centre de design BMW din lume, scrie Business Insider.

Garajul construit din fibre de bambus şi carbon este încă în stadiul de concept, potrivit oficialilor BMW. Acoperişul garajului este format în totalitate din panouri care reţin energia solară direct în autoturisme. Garajul dezvoltat de cei de la BMW trebuie conectat la sistemul BMW i Wallbox Pro, care permite monitorizarea fluxul de energie transferat în acumulatorul maşinii.

Maşinile electrice dezvoltate de BMW sunt modelele i3 şi i8, care fac parte din subbrandul constructorului german cunoscut ca “Project i”. BMW i3 este proiec­tat ca un automobil de oraş, cu o lun­gi­me de aproape 3,9 metri şi dis­pune de un mo­tor electric de 170 CP care poate accelera de la 0 la 100 km/h în opt secun­de. Cel de-al doilea model, BMW i8, este proiectat ca un automobil sport hibrid de tip plug-in, având atât un motor electric de 130 CP şi unul pe benzină în trei cilindri de 224 CP.

 
 
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO