Business Internaţional

Cum arată cele mai impunătoare portavioane ale forţelor navale din SUA cu care americanii vor să-şi înfricoşeze inamicii. Galerie FOTO

Portavionul USS George Washington (CVN-73) conduce gruparea George Carrier Strike Group.

Cum arată portavioanele americanilor

Autor: Dragoş Dinu

29.10.2017, 14:15 26628
Portavioanele, unele dintre cele mai mari nave de război care străbat apele mărilor şi oceanele, reprezintă piatra de temelie a forţelor navale ale Americii.
 
Acestea sunt capabile să transporte şi să proiecteze forţă aeriană oriunde în lume fără să depindă de bazele locale. Portavioanele din clasa Nimitz, precum USS George H. W. Bush, au o lungime de peste 300 de metri, de trei ori lungimea unui teren de fotbal, potrivit Business Insider. 
 

Marina americană se lăudă de la începutul anului 2016 cu cea mai mare şi mai scumpă navă de război din lume, portavionul USS Gerald Ford, care poate transporta peste 100.000 de tone de încărcătură şi 75 de aeronave, costul total al investiţiei fiind de  13 miliarde de dolari, scrie Business Insider.

Vasul a avut parte de o serie de îmbunătăţiri ale clasei actuale de portavioane, Nimitz: noua navă de război este capabilă sa efectueze cu 25% mai multe lansări aeriene, iar reactoarele nucleare vor produce până la de trei ori mai mai multă energie.

Costurile totale ale navei USS Gerald Ford sunt estimate la 13 miliarde de dolari.

 
 
 
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO