Business Internaţional

Cum arăta celebra catedrală Notre-Dame din Paris înainte de incendiul din 15 aprilie. Imagini 360 de grade. Documentar video

Cum arăta celebra catedrală Notre-Dame din Paris...

Autor: Alex Ciutacu

16.04.2019, 11:16 1493

Catedrala Notre-Dame care a fost cuprinsă de flăcări luni, 15 aprilie, este un simbol al arhitecturii gotice timpurii din Franţa şi reprezintă o referinţă pentru mai multe valori estetice ale francezilor.

Vedeţi mai jos imagini 360 din catedrala Notre-Dame înainte de incendiul dezastruos. 


Notre Dame Cathedral, Paris, France

Miliardarii de lux ai Franţei au promis 300 de milioane de euro pentru reconstrucţia catedralei Notre-Dame din Paris după ce faimoasa clădire a fost răvăşită luni de un incendiu, potrivit Bloomberg.

Astfel, miliadarii au răspuns la apelul preşedintelui francez Emmanuel Macron, de a strânge bani pentru reparaţii.
Francois-Henri Pinault, preşedinte şi CEO al grupului Kering care deţine brandul Gucci, şi tatăl său, Francois Pinault, vor dona 100 de milioane de euro din compania Artemis, potrivit unui anunţ lansat astăzi de familie.
 
Rivalii lor, familia Arnault, au ieşit doar la câteva minute distanţă şi au anunţat că vor da 200 de milioane de euro şi vor pune la dispoziţie expertiza şi resursele arhitecturale şi de design pe care le au prin intermediul grupului de lux LVMH, care cuprinde branduri precum Louis Vuitton şi Moet.
 
„Tragedia asta loveşte tot poporul francez, şi dincolo de asta, pe toţi cei ataşaţi de valorile spirituale. Puşi în faţa acestei tragedii, toţi ne dorim să readucem la viaţă acest diamant cât mai repede”, spune Francois-Henri Pinault, 56 ani, într-o declaraţie publică.
 
 
Preşedintele francez Emmanuel Macron a promis că va reconstrui catedrala Notre-Dame din centrul Parisului după ce incendiul a mistuit monumentul vechi de 850 de ani.

Cauza incendiului nu a fost încă stabilită. Catedrala a fost supusă unor lucrări intense de restaurare, despre care serviciul de pompieri a spus că ar putea avea legătură cu cauzele producerii incendiului.

Procurorii francezi au declarat că este tratat ca un incendiu "involuntar", indicând faptul că un act criminal a fost exclus acum.

 
 
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO