Business Internaţional

Cum arată din interior cele mai luxoase avioane private ale miliardarilor lumii. VIDEO

Autor: Oana Stupinean

02.05.2015, 13:29 1895

Potrivit celui mai recent clasament realizat de Forbes, în lume sunt 1.741 de milionari care cheltuie averi pentru a călători cu stil. Avioanele private au devenit o pasiune pentru milionarii lumii, care au cerinţe din ce în ce mai extravagante în materie de design: de la casino-uri la acvarii imense, scrie Daily Mail.

Prinţul moştenitor al arabiei saudite Alwaleed bin Talal al-Saud este renumit pentru pasiunea sa pentru avioanele private, având un Boeing 747, un Airbus 321 şi un Airbus A380- cu locuri disponibile pentru 800 de pasageri.

Avionul privat al prinţului moştenitor, Airbus A380 este dotat cu o baie turcească, un garaj pentru Rolls-Royce şi chiar un loc special amenajat pentru rugăciune.

De asemenea, avionul privat al miliardarului rus Roman Abramovich este dotat cu dormitoare şi băi de lux şi un living unde pot lua cina peste 30 de persoane.

În acelaşi mod, avionul privat al lui Donald Trump are numeroase dormitoare şi livinguri spaţioase decorate cu accente aurii şi cu multă marmură.

”Clienţii nostri vor să se simtă ca acasă în avioanele lor private, de aceea încercăm să le punem la dispoziţie tot ce este necesar în materie de design şi tehnologie,” a spus  Jean-Pierre Alfano, director de creaţie la compania AirJet Designs.

Totuşi, aceste opţiuni nu sunt deloc ieftine, milioanrii cheltuie milioane de dolari pentru a-şi satisfice poftele în materie de design.

Daron Dryer, director la Comlux America, estimează că designul pentru avioanele de dimensiuni mici ajunge la 25-35 de milioane de dolari, în timp ce pentru un A380 costurile de design pot ajunge şi la 90 de milioane de dolari.


 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO