Business Internaţional

Cum arată era alimentaţiei 2.0: De la diete personalizate pe ADN-ul fiecăruia, pizza care ar putea preveni Alzheimerul şi până la cofeină sănătoasă pentru copii, trendurile alimentare se schimbă

Cum arată era alimentaţiei 2.0: De la diete...

Autor: Alex Ciutacu

13.10.2018, 13:06 563

Naţiunile Unite estimează că până în 2050 producţia de mâncare trebuie să crească la nivel global cu circa 70% pentru a putea susţine toată populaţia globului. Cum poate fi asigurată Însă hrana populaţiei în viitor, fără ca planeta să fie distrusă? Câteva companii văd o oportunitate în oferirea unui răspuns şi conturează deja o nouă eră a alimentaţiei.

Plecând de la încercarea de a găsi o variantă sustenabilă pentru viitorul alimentaţiei, cercetătorii din toată lumea gândesc diverse variante, atât din perspectivă agricolă, pentru a eficientiza activitatea şi a maximiza rezultatul, cât şi prin segmente precum carnea crescută în laborator sau chiar personalizarea dietei în funcţie de ADN-ul individului.

Cercetătorii chinezi anunţau în luna martie că ar fi descoperit un miracol al agriculturii, care ar putea reprezenta soluţia la problema sustenabilităţii mâncării, corelată cu cea a protejării planetei, potrivit Quartz.

Citeşte continuarea articolului pe www.businessmagazin.ro

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO