Business Internaţional

Cum arată Jocurile Olimpice 2018 de Iarnă din spaţiu

Cum arată Jocurile Olimpice 2018 de Iarnă din spaţiu

Autor: Răzvan Botea

09.02.2018, 18:45 200

Milioane  de oameni se vor uita la Jocurile Olimpice de Iarnă, însă aceia care nu au studiat geografia Coreei de Sud le va fi greu să înţeleagă unde au loc evenimentele, relatează CNBC.

Agenţia Europeană Spaţială a situat satelitul său Sentinel-2  deasupra oraşului-gazdă al Jocurilor Olimpice de Iarnă 2018, PyeongChang, în data de 30 ianuarie, oferind imagini care care îţi taie respiraţia ale munţilor pe care vor avea loc majoritatea evenimentelor în aer liber.

La doar 176 de kilometri de Seul, în colţul Nord-Vestic al Coreei de Sud, PyeongChang este situat în proximitatea munţilor TaeBaek. Imaginile din satelit arată locul unde se desfăţoară Jocurile Olimpice, Satul Olimpic şi locurile unde se vor desfăşura competiţiile.

Mai departe spre Nord-Vest se află oraşul Gangneung, unde multe evenimente în spaţii închise vor avea loc. Satelitul Airbus Pleiades arată locaţiile unde se vor desfăşura competiţii precum hockey, curling şi patinaj artistic.

Jocurile Olimpice de Iarnă 2018 de la PyeongChang au început oficial vineri şi durează 16 zile.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO