Business Internaţional

Cum arată parada de Ziua Victoriei la Moscova: Formaţie aeriană în forma literei „Z” a fost prezentă pe cerul Rusiei

Cum arată parada de Ziua Victoriei la Moscova: Formaţie...

Autor: Laura Buciu

09.05.2022, 10:08 420

La parada din acest an de Ziua Victoriei din Rusia, care marchează cea de-a 77-a aniversare a înfrângerii de către Uniunea Sovietică a Germaniei naziste în cel de-al Doilea Război Mondial, se aşteaptă ca 77 de avioane să zboare deasupra Pieţei Roşii din Moscova, potrivit agenţiei de ştiri TASS.

La parada din acest an de Ziua Victoriei din Rusia, care marchează cea de-a 77-a aniversare a înfrângerii de către Uniunea Sovietică a Germaniei naziste în cel de-al Doilea Război Mondial, se aşteaptă ca 77 de avioane să zboare deasupra Pieţei Roşii din Moscova, a declarat Ministerul rus al Apărării într-un raport al agenţiei de ştiri de stat TASS, citată de CNN..

Printre aceste avioane se vor afla opt avioane de vânătoare MiG-29 care vor zbura în formaţie „Z” pentru a-şi arăta sprijinul pentru trupele ruseşti care luptă în Ucraina, a precizat ministerul, potrivit raportului.

Litera „Z” a devenit simbolul războiului, pe care Rusia îl numeşte o „operaţiune militară specială”, şi a fost inscripţionată pe majoritatea vehiculelor militare ruseşti care operează în Ucraina.

Partea aeriană a paradei va include, de asemenea, un avion de comandă şi control strategic aeropurtat Il-80, cunoscut şi sub numele de „avionul Apocalipsei” pentru capacitatea sa de a fi folosit ca centru de comandă aeropurtat în cazul unui război nuclear.

În porţiunea terestră a paradei, vor fi prezentate 131 de sisteme de arme, inclusiv lansatoare de rachete balistice intercontinentale şi tancuri T-72, T-90 şi T-14 - a precizat ministerul.

Parada este aşteptată să înceapă la ora 10:00, ora Moscovei (3:00 ET), dar Vladimir Putin a ajuns deja în Piaţă.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO