Business Internaţional

Cum arată sediul Alibaba, "e-Bay-ul chinez" care a dublat afacerile Yahoo. Galerie FOTO

Alibaba

Alibaba

Autor: Mădălina M.

30.11.2013, 13:42 1380

Preţul acţiunilor companiei Yahoo a crescut de la 16 la 35 de dolari prin intermediul unei companii mici de e-commerce din China, scrie Business Insider.

Yahoo a cumpărat 40% din acţiunile companiei Alibaba în 2005, pentru un miliard de dolari. În următorii şase ani, compania de e-commerce a cunoscut o creştere masivă, iar în primăvara anului 2012 a răscumpărat o parte din acţiuni pentru 7,65 de miliarde de dolari.

Până în prezent, preţul stocului de acţiuni rămase companiei Yahoo a crescut, pe măsură ce valoarea de piaţă a companiei din China a ajuns de la 50 la 100 de miliarde de dolari.

Compania Alibaba va fi listată la bursă în 2014 şi cel mai probabil, Yahoo îşi va vinde acţiunile, adăugând câteva miliarde de dolari în conturile sale.

La Alibaba lucrează 24.000 de oameni, mai mult decât la Yahoo şi Facebook împreună, având ca obiectiv principal site-ul Taobao, unde oricine poate vinde sau cumpăra bunuri.

Compania Alibaba a fost fondată în 1999 de către Jack Ma şi îşi are sediul într-un oraş mic din China, Hangzhou, la două ore de zbor distanţă de Beijing.

Hangzhou, cu o populaţie de 3 milioane de oameni, este cunoscut drept destinaţie turistică datorită lacului West Lake.

 

.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO