Business Internaţional

Cum arată viitoarea Lada NIVA, modelul care vrea să concureze cu Dacia Duster

Cum arată viitoarea Lada NIVA, modelul care vrea să...

Autor: ProMotor

22.12.2019, 00:12 28612
Lada Niva va avea un succesor pe platforma lui Duster, după ce AvtoVAZ a reintrat în posesia denumirii popularului off-roader sovietic. Actualmente, AvtoVAZ vinde Lada Niva sub denumirea Lada 4×4, numele „Niva” fiind purtat de un model Chevrolet, produs, de asemenea, în Rusia.

AvtoVAZ şi-a restabilit drepturile depline pentru denumirea „Niva” prin achiziţia pachetului de acţiuni deţinut de concernul american General Motors în cadrul întreprinderii comune GM-AVTOVAZ. Afacerea a fost încheiată, iar astfel cei de la Lada au recăpătat dreptul pentru denumirea clasică a offroader-ului sovietic denumit acum 4×4.

În urma tranzacţiei, General Motors a renunţat definitiv la pachetul de acţiuni în compania comună GM-AVTOVAZ şi la denumirea „Niva” în favoarea AvtoVAZ. Astfel, în gama Lada vor fi în viitorul apropiat disponibile două offroadere, clasicul 4×4, dar şi modelul mai nou, dezvoltat în comun cu americanii de la General Motors, denumit până acum Chevrolet Niva.

Cititi mai multe pe www.promotor.ro

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO