Business Internaţional

Cum arată viitorul producătorului de lux Maserati. Galerie foto

Maserati Alfieri

Maserati Alfieri

Autor: Luciana Georgescu

10.05.2014, 21:02 393

Maserati Alfieri, conceptul care a atras toate privirile la Salonul Auto de la Geneva, va fi produs în serie, potrivit anunţului făcut de grupul Fiat Chrysler în cadrul întâlnirii anuale a investitorilor, scrie Business Insider.

Numit după unul dintre cei cinci fraţi fondatori ai brandului, concepul Alfieri a fost introdus cu ocazia centenarului producătorului auto.

“Alfieri este un punct de tranziţie între cei 100 de ani de istorie şi viitor”, a declarat Lorenzo Ramaciotti, unul dintre designerii Fiat.

Autoturismul face parte din categoria premium, în genul celor care pot fi observate pe bulevardele din Milano. Forma coupe şi liniile elegante au fost concepute cu scopul de a aminti de maşinile sport, produse de companie în trecut, dar şi de contribuţia designerului Ramaciotti.

Maserati Alfieri va fi disponibil şi într-o variantă decapotabilă, a cărei producţie va fi demarată un am mai târziu. Zvonurile conform cărora Alfieri urma să înlocuiască produsul reprezentativ al brandului – GranTurismo au fost respinse. Compania a anunţat că Alfieri va fi produs în paralel cu modelul actual.

Prezentarea adresată investitorilor a dezvăluit că autoturismul va fi echipat cu motor V-6 şi propulsie pe roţile din spate, care vor produce 410 CP, în timp ce versiunile cu acţionare pe toate roţile dezvoltă  450 sau 520 CP.

În plus, Maserati a anunţat în cadrul aceleaşi prezentări că producţia modelului GranTurismo Cabrio va fi oprită, astfel încât până în 2018 să poată începe construirea unei versiuni noi – GranTurismo Coupe.

Cele mai recente previziuni ale companiei arată că vânzările vor creşte de la 15.400 de unităţi la nivel global  la 75.000 de unităţi până în 2018. Planurile de expansiune ale producătorului de autoturisme premium implică şi o creştere în venituri de la 1,8 milioane la 8,4 milioane de dolari.
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO