Business Internaţional

Cum au reuşit monedele virtuale, speranţa investitorilor în lupta cu inflaţia, volatilitatea şi politica, să piardă 20 miliarde de dolari peste weekend

Cum au reuşit monedele virtuale, speranţa...

Autor: Dragoş Dinu

09.09.2017, 12:39 1034

Piaţa mondială a criptomonedei Bitcoin, cea mai populară monedă din lume, a suferit o scădere de 11% doar în câteva zile, după startul răsunător de la începutul anului, potrivit Business Insider. Luna trecută, moneda virtuală ajunsese la un maximum istoric de peste 4.000 de dolari americani.

Lucrurile s-ar putea înrăutăţi. China a anunţat blocarea ofertei iniţiale de monede, interzicând persoanelor şi organizaţuiilor lansarea de monede digitale, pe motiv că practica a constituit o strângere de fonduri ilegale. Aceeaşi monedă digitală a ajutat la creşterea rapidă a pieţei chineze în acest an.

Valoarea totală a celor 866 de criptomonede urmărite de CoinMarketCap a scăzut de la aproape 180 de miliarde de dolari, valoare stabilită în weekend, la 160 de miliarde, asta pănă în dimineaţa zilei de luni.

Analiştii au declarat că scăderea este doar o modalitate de corecţie a monedei digitale după saltul răsunător de pe pieţă, valoarea totală a tuturor activelor crescând cu 80% doar în luna august.

Charles Hayter, fondator şi CEO CryptoCompare a spus că valoarea unui Bitcoin a atins şi 5.000 de dolari pe unele burse, şi împreună cu presiunea psihologică, piaţa a intrat în panică, iar comercianţii au făcut profit în masă.

„Pieţele care inregistrează o asemenea creştere rapidă vor fi, în mod natural, supuse unor crize imense de volatilitate”, a mai spus Hayter.

Cu toate acestea, scăderile monedei virtuale ar fi putut cauza o situaţie mult mai tragică pe piaţe.

 
 
 
 
 
 
 
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO