Business Internaţional

Cum au reuşit spaniolii să readucă turiştii în Insulele Canare

Cum au reuşit spaniolii să readucă turiştii în...

Autor: Felix Damian

24.10.2020, 13:59 182

Veste bună pentru românii din Insulele Canare, angajaţi în domeniul turismului: se întorc turiştii, după ce Germania şi Marea Britanie au ridicat restricţiile pentru această regiune, pentru că autorităţile reuşesc să ţină focarele sub control, cu restricţii, dar fără să închidă afacerile.

Luiza Turcan lucrează ca ghid turistic în Tenerife de 10 ani spune că vestea reîntoarcerii turiştilor i-a făcut pe toţi să sară în sus de bucurie.

A fost un an greu pentru localnici şi mulţi români au rămas fără slujbe din cauza pandemiei.

Primele avioane din Marea Britanie si Germania sosesc în acest weekend pline cu turişti.

Insulele Canare pot fi vizitate fără nicio restricţie din partea autoritatilor spaniole, dar localnicii respectă cu sfinţenie normele sanitare.

Luiza, ghid turistic, primeşte multe grupuri de turişti români, care preferă să sosească vara în Tenerife. Chiar şi acum, însă, toate serviciile sunt disponibile, cu excepţia parcurilor de distracţie.

Arhipelagul spaniol are acum 6.000 de cazuri active de COVID-19, iar guvernul regional a cumpărat teste rapide antigen, ca să depisteze focarele la timp.

Spania a renunţat din iunie la carantina pentru turişti, dar aplică măsuri sanitare drastice acolo unde cazurile trec de 5 la mie.

„Duminică vor pleca primele zboruri din Regatul Unit şi Germania. Am înţeles că vor fi din prima zi cel puţin 26 de zboruri. Lumea este foarte fericită, pentru turişti şi pentru noi, pentru că vom avea activitate. Să sperăm că vom avea un început promiţător. De altfel, sezonul începe acum în octombrie şi aceasta este într-adevăr o veste foarte mult aşteptată de nu doar de români, ci de toţi cei din Insulele Canare. La momentul de faţă poţi să faci toate activităţile: ski nautic, diving. Poţi să mergi în drumeţie, să vitezi Teide, craterul şi aşa mai departe. Nu sunt deschise Loro Parc şi Siam Park. Poţi închiria o maşină şi să vizitezi toată insula, în parcul naţional Teide în zona de nord, Anagata, care, mie personal, locuind aici de 10 ani, mi se pare cea mai frumoasă parte a insulei. Şi evident ai plajă, baie, relaxare”, explică Luiza Turcan, ghid turistic în Tenerife.

În toate barurile, la terase se păstrează distanţa între mese. Oamenii nu au voie să fumeze în spaţii publice absolut deloc, tocmai pentru a se proteja reciproc. Fără astfel de legislaţie ei spun că nu ar fi reuşit să ajungă în acest punct încât să aibă culoare deschise pentru turişti.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO