Business Internaţional

Cum consolidezi un oraş pentru a fi mai sigur: Oficialii oraşului american Boston cheltuie 1 miliard de dolari pentru a se proteja împotriva calamităţilor

Cum consolidezi un oraş pentru a fi mai sigur: Oficialii...

Autor: Iulian Tenchiu

23.06.2019, 14:35 526

Dezvoltatorii din Boston se pregătesc să înarmeze oraşul revoluţiei americane cu clădiri rezistente împotriva calamităţilor, precum inundaţiile care produc pagube importante în fiecare an. Valoarea unui astfel de proiect este estimat la aproximativ 1 mld. de dolari, scrie Bloomberg.

Boston Seaport District, era cu 10 ani în urmă doar un plan pe hârtie, dar ulterior oraşul a început să atragă companii şi mari corporaţii care aveau să sprijine iniţiativa. Mai mult decât atât, acolo s-au construit clădiri de birouri pentru jucători mari precum Amazon.com, General Electric, Fidelity Investments sau Pricewaterhouse Coopers, precum şi muzee de condominii de lux.

Portul din Boston se inundă de zeci de ori pe an, potrivit lui William Sweet, un oceanograf din cadrul  Administraţiei Naţionale Oceanice şi Atmosferice (NOAA) din Silver Spring. Anul trecut, inundaţiile au dus la închiderea unei staţii de metrou din apropierea portului şi la distrugerea depozitelor din zonă.

„Nu există nimic mai <<îmbucurător>> pentru un guvern decât să vadă cum o mulţime de clădiri mari sunt inundate. Toată lumea ştie că Bostonul de Sud se înundă mereu, iar ei continuă pur şi simplu să construiască”, a declarat Spencer Glendon, cercetător în cadrul Universităţii Woods Hole din Massachusetts, care studiază schimbările climatice.

La momentul actual deja se iau măsuri împotriva problemei, de la echipamentele electrice importante care sunt mutate la nivele superioare ale clădirilor, şi până la investiţiile în materialele rezistente la apă. Alte metode de protecţie presupun ridicarea unor ziduri şi altor structurii care vor acţiona ca o baricadă împotriva mării. Pentru a-şi asigura protecţia, oraşul va mai trebui să investească 1 mld. de dolari.

Şi alte oraşe americane urmează exemplul Bostonului. New York-ul a strâns 20 mld. de dolari din bani publici pentru îmbunătăţirea sistemului de canalizare al oraşului şi pentru ridicarea unui zid pentru Staten Island.

Primarul oraşului, Bill de Blasio susţine că mai este nevoi de alţi 10 mld de dolari, pentru protecţia zonei de sud a Manhattanului. În Miami, oficialii au susţinut o emisiune de obligaţiuni în valoare de 400 mil. dolari, pentru a găsi fonduri pentru a contribui la securizarea oraşului împotriva aceeaşi probleme.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO