Business Internaţional

Cum economiseşte McDonald`s 500 de milioane de dolari? Concediază o parte dintre manageri

Cum economiseşte McDonald`s 500 de milioane de dolari?...

Autor: Alex Ciutacu

08.06.2018, 17:22 339

Compania McDonald`s, afectată de războiul preţurilor şi de lupta cu businessul de burgeri în SUA, a anunţat că va elimina o parte din management, în cadrul unui plan de a economisi jumătate de miliarde de dolari până la sfârşitul anului viitor, potrivit Wall Street Journal.

Ultima reorganizare vine în contextul în care lanţul de fast-food încearcă să redevină profitabilă pe segmentul de burgeri, de trei ani deja.

Piaţa produselor fast-food a devenit din ce în ce mai competitivă încât mai multe branduri mici s-au ridicat şi au început să câştige cotă de piaţă.

McDonald`s a pierdut din cota de piaţă în faţa altor lanţuri şi a pierdut din loialitatea clienţilor, potrivit analiştilor.

Într-un mesaj trimis tuturor angajaţilor din SUA, francizaţilor şi furnizorilor, preşedintele companiei McDonald`s, Chris Kempczinski, a spus că începe restructurarea birourilor regionale din toată ţară.

„Recunosc că schimbarea este dificilă, şi că eliminarea unor straturi din organizaţie înseamnă că unii angajaţi vor ieşi din sistem”, transmite Kempczinski.

Într-un mesaj video care a venit împreună cu mail-ul către angajaţi, acesta explică straturile din management vor fi reduse de la opt la şase.

Preşedintele companiei nu a anunţat care este scopul acestor reduceri de personal, dar francizaţii aşteaptă explicaţii în cadrul unei întâlniri de săptămâna viitoare.

Un purtător de cuvânt al companiei nu a comentat pe acest subiect, însă a spus că noua structură din Statele Unite va ajuta mai mult francizaţii şi va ajuta compania să devină „mai dinamică şi mai competitivă”.

 
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO